Nota 10
Rezumate, comentarii, caracterizări de personaje.
Regulile Nota 10:
1. Să fie cool.
2. Să fie ca un film bun (povestit bine).
3. Să fie în româna vorbită.
4. Să nu conțină nimic din comentariile de pe net.
VIDEO: https://www.youtube.com/playlist?list=PLPWkGvNT8OWCioRaKqKixZdCH3MRLoAI4
Locul în care noi învățam pentru tine. Tu poți face cu timpul tău ce vrei, noi învățăm și cititm tot ce n-ai tu chef. Apoi îți povestim succint și organizat. Ține minte informațiile de aici și examenul la română este trecut cu brio. Sau: dacă ești interesat de evoluția ta și de propria dezvoltare, vei înțelege că aceste rezumate sunt un mod care să te facă să gândești cu propriul tău cap. Nu al profesorului de la clasă, nu al meditatorului. Este aberant să înveți pe dinafară comentarii, oricât de bune ar fi ele. Este important să gândești pentru tine, să poți exprima idei coerent. Adică, dacă primești un text la prima vedere, să îl poți descifra fără probleme. Ceea ce îți oferim la Nota 10 este un mod de abordare care sperăm să te inspire.
Noi nu copiem idei.
Citim, ne gândim, scriem. Investește cinci minute și vei lua minim șapte la examen. Sau, vei găsi o variantă prin care tu să gândești și să formulezi idei. Win-win!
Nota 10
Iona - Marin Sorescu
Punctul culminant
Cred ca este momentul în care Iona își pierde ecoul. Singurătatea este împinsă la extremă în acele clipe. Nici măcar sunetele nu se mai răsfrâng înapoi. Până și Dumnezeu a ales să-l ignore pe Iona, să-l lase deplin suspendat în singurătate, să-l abandoneze în căderea spre cel mai întunecat străfund al solitudinii. Dacă te gândești că toate astea au fost scrise la sfârșitul anilor 60, în România comunistă, înțelegi mai bine de ce piesele lui Sorescu nu erau montate în teatre.
Nota 10 este locul in care noi invatam pentru tine. Iti povestim succint si organizat subiectele de la limba romana. Examenul de bacalaureat devine foarte simplu. Adio, bac!